כהורים אתם מבקשים להעניק לילדכם את התזונה הטובה ביותר ובהתאם בחרתם בהנקה, חלב אם הוא המזון הבריא ביותר עבור התינוק. אם חשבת עד היום שהזנה של התינוק בחלב אם מחייבת היצמדות לתינוק מסביב לשעון ללא אפשרות להאכלה על ידי גורם אחר – הגיע הזמן שתכירי את משאבות החלב. שאיבת חלב תורמת גם להגברת ייצור החלב וגם לתחושת העצמאות של האם. עם משאבת חלב ניתן לשמור על ייצור חלב תוך עבודה במשרה מלאה, נשים שואבות חלב בדיסקרטיות במשרד, בבית, בחדרי הנקה באוניברסיטה וכן הלאה.
כל אימא מניקה זקוקה למשאבת חלב איכותית שתואמת את הצרכים שלה, מאפשרת שימוש נוח ואינה גורמת לכאבים, גירוי של האזור, תסכול, מבוכה. הטיפים הבאים נועדו להכווין אותך לבחירת משאבת החלב הטובה ביותר עבורך.
4 דגשים לבחירת משאבת חלב
קצב שאיבה – שליטה על קצב ועצמת השאיבה חיונית להתאמה אישית והדמיה מקסימלית של פעולת יניקה. על משאבת חלב להיות מסוגלת להתחיל ביניקה רכה ומהירה במטרה לעודד שחרור של חלב ולעבור לאחר מספר דקות לתנועות יניקה אגרסיביות יותר ואיטיות יותר. חיקוי מדויק ככל האפשר של פעולת יניקה טבעית חיוני לייצור של כמות חלב מרבית.
נוחות שימוש – משאבת חלב איכותית היא בראש ובראשונה כזו שמאפשרת שאיבה בתנוחה רפויה, הגוף משחרר יותר חלב כאשר הוא האם רגועה כך שלא כדאי למהר להתפשר על הנוחות. כמו כן, חשוב לבחור מראש משאבה שאינה דורשת ישיבה תוך רכינה קדימה או הפעלה ידנית ממושכת. משאבה אלחוטית תאפשר לך להישען אחורה ולשאוב בתנוחה שנוחה לך. שימוש נוח במשאבת חלב נבחן גם בריפוד הסיליקון לתחושה נעימה והימנעות מכאב וגירוי לעור העדין של השד.
הפעלה שקטה – על פעולת השאיבה להיות דיסקרטית ושקטה, אם את מתכננת לשאוב חלב במקום העבודה, במסגרת לימודים או בכל מקום אחר חשוב לבחור במשאבה שקטה לטובת הפרטיות והרוגע שלך. קיימות היום משאבות אלחוטיות שקטות שמאפשרות שאיבה שקטה לחלוטין שאינה מפריעה לסובבים.
התאמה לאורח החיים – משאבת החלב נועדה לתת מענה במצבים בהם האם לא נמצאת בבית או בקרבת התינוק, חשוב לוודא אפשרות שימוש רציף ונוח בכל מקום ובהתאם נבחר במשאבה קטנה שאפשר לנייד בקלות ממקום למקום. בחירה נבונה תהיה משאבה אלחוטית קטנה ולא מסורבלת, רק משאבה כזו תאפשר שימוש דיסקרטי, נוח ונינוח בכל מקום לטובת תפוקת חלב מרבית.
מה כדאי לאכול להגברת ייצור של חלב אם?
התזונה של האם משפיעה באופן ישיר על הייצור של חלב האם בגוף, במטרה להגביר את ייצור החלב יש להרבות בשאיבות ולהקפיד על תנוחת שאיבה נינוחה. יניקה או שאיבה בתדירות קבועה וגבוהה מאותת לגוף שיש ביקוש לחלב ובהתאם יש להגביר את הייצור. הנקה מלאה שורפת כ-500 קלוריות ביממה, עלינו לתכנן תפריט בריא ומזין. במהלך ההיריון התבקשת להימנע מסושי, גבינות עם עובש, ביצים שלא בושלו במלואן ובשר נא, בזמן הנקה אפשר לחזור לצרוך את כל המאכלים הללו. הימנעות מתבקשת רק מקפאין, נענע ופטרוזיליה.
איך והיכן מאחסנים חלב אם?
שאיבת חלב מחוץ לבית מחייבת פתרון אחסון בקירור עבור החלב השאוב, יש לוודא נגישות למקרר או צידנית עם קרחונים. בטמפרטורת חדר (עד 29 מעלות) חלב אם נשמר למשך 4 שעות לכל היותר, במקרר ניתן לשמור חלב שאוב לפרק זמן של עד 5 ימים, במקפיא החלב נשמר למשך כחצי שנה. כדאי להקפיד לציין על גבי כל שקית של חלב שאוב את זמן השאיבה והתוקף. הפשרה של חלב אם קפוא מומלצת במקרר, אין להקפיא בשנית חלב שאוב שהופשר.
איך אפשר לקבל יותר חלב במהלך שאיבה?
שאיבת חלב מתסכלת אותך או מכאיבה? חשוב שתדעי שאת לא לבד ושיש פתרון. כמות החלב שמתקבלת בשאיבה אינה מעידה על כמות החלב שמיוצר או על הכמות שהתינוק מקבל בכל הנקה. יש פתרון לקשיים בשאיבה כך שאין כל סיבה להרים ידיים או לחשוש שמא ההנקה אינה יעילה. לתינוק יש את היכולת לרוקן את השד באופן מלא ולעודד ייצור חלב בצורה יעילה יותר מכל משאבת חלב.
הגוף מסתגל באופן הדרגתי לפעולה השאיבה ובהתאם נדרשות סבלנות והתמדה. אם בחרת נכון משאבת חלב אלחוטית ונוחה יהיה לך קל להתמיד בשאיבה ובמהרה אכן תגלי באלו שעות את מצליחה לקבל יותר חלב, מהי הכמות שאת יכולה לשאוב וכמה זמן נדרש לך לטובת שאיבה. פעולת השאיבה אינה נוחה עבורך ואף מכאיבה? החלפה של משאבת החלב בדגם אחר עשויה לפתור את הבעיה ולשפר באופן משמעותית את כמות החלב ואת החוויה כולה.
ביאמבה כאן בשבילך בכל עת עם מבחר רחב של משאבות חלב, מוצרי הנקה וציוד נלווה נוסף.