חלב אם הוא המזון הטבעי והבריא ביותר עבור התינוק. באופן מופלא הגוף של האם יודע איך להתאים נכון את החלב לצרכים המשתנים של התינוק. הנקה מצליחה להפחית זיהומים ומחלות, לצמצם ואף למנוע כמעט לחלוטין את בעיית הגזים, לשפר את הקשר בין האם לתינוק ועל פי מחקרים חדשים גם להשפיע לטובה על רמת האינטליגנציה. אם בעבר בחירה בהנקה דרשה טיפול כמעט בלעדי של האם בתינוק, כיום יש כבר משאבות הנקה שמצליחות לדמות את פעולה היניקה, לעודד ייצור חלב ולאפשר שאיבת חלב אם דיסקרטית ונוחה בכל מקום.
מי צריכה משאבת הנקה?
אם בחרת בהנקה כפתרון הזנה עבור תינוקך, משאבת חלב חיונית לאותם מצבים בהם אין לך אפשרות להניק ישירות מהשד. את החלב השאוב מאחסנים במכלים ייעודיים או שקיות במקרר או בהקפאה. משאבת החלב משמרת את ההנקה לאחר החזרה לעבודה, האם שואבת את החלב ומספקת לגורם המטפל בקבוקים עם חלב שאוב להזנת התינוק בהיעדרה. שימוש קבוע במשאבת חלב מעודד ייצור חלב ומונע גודש, ניתן להתחיל להשתמש במשאבת חלב לצד ההנקה מיד לאחר הלידה.
איך מעודדים ייצור חלב לשאיבה קלה?
- הדרכה מקצועית לשאיבה נוחה ויעילה
- שתייה מספקת (2-3 ליטר) ותזונה מאוזנת
- משאבת חלב מקצועית שמדמה פעולת יניקה טבעית
- מגע וקשר בין האם לתינוק
- נינוחות פיזית ונפשית
מה עושים במצב בו ההנקה גורמת לכאב?
הנקה נכונה היא כזו שאינה גורמת כל כאב עבור האם. תנוחת הנקה לא נכונה, מצב של לשון קשורה, פטרת באזור הפטמה וחיבור לא נכון של התינוק לשד עשויים לגרום כאב ואף לפצעים וסדקים בפטמה. כאב במהלך הנקה מוביל באופן טבעי לקשיים רגשיים ופיזיים, הבשורה הטובה היא שכמעט תמיד התייעצות עם יועצת הנקה פותרת את הבעיה. יחד עם ההכוונה להנקה נכונה כדאי לקבל גם הדרכת שימוש נכון במשאבת החלב. שימוש קבוע במשאבת חלב החל מיום הלידה מעודד את ייצור החלב ומאפשר לאב ולגורמים נוספים לקחת חלק פעיל בהאכלת התינוק היונק.
השימוש במשאבת החלב גורם לך לכאב? יש לוודא שימוש נכון במשאבה על פי הנחיית היצרן ובהתאם לצורך להחליף את המשאבה הנוכחית בחדשה. משאבת ההנקה האלחוטית החדשה של חברתBiamba מתחילה את פעולת השאיבה עם עיסוי עדין של השד לטובת עידוד שחרור החלב לשאיבה נטולת כאב.
הכנות לקראת שימוש נכון במשאבת חלב
לקראת כל שאיבה יש לחטא היטב את כל חלקי המשאבה שבאים במגע עם החלב כולל את מיכל האחסון של החלב. את השאיבה נתחיל לאחר שטיפה יסודית של הידיים. תנוחת ישיבה נוחה של האם חיונית לשחרור מהיר של חלב, משאבת חלב אלחוטית חדישה אינה דורשת רכינה לא נוחה קדימה או חיבור של המשאבה לשקע חשמל. כעת עלייך לחבר את המשאבה אל מרכז הפטמה ולהפעיל את המשאבה. בשלב ראשון נפעיל את המשאבה בעצמת שאיבה מינימלית ובאופן הדרגתי נבחר בשאיבה חזקה יותר תוך הקפדה על שאיבה נטולת כאב.
כמה פעמים ביום מותר לשאוב חלב?
ההמלצה היא על כ-8 שאיבות חלב במהלך יממה, המטרה היא חיקוי מקסימלי של פעולת היניקה הטבעית של התינוק. בימים הראשונים לאחר הלידה כמות החלב צפויה להיות קטנה ויש צורך ב-10 דקות של שאיבה מכל שד. עם העלייה בכמות החלב ייתכן ויהיה צורך בשאיבה ממושכת יותר לטובת ריקון מלא של השדיים. חשוב להקפיד לשאוב חלב משני השדיים בכל שאיבה. זמן השאיבה המקסימלי משני השדיים לא יעלה על 30 דקות.
משאבת החלב המהפכנית של חברת ביאמבה
אם בעבר אימהות נאצלו להתפשר על משאבות חלב ידניות מסורבלות להפעלה או משאבות חשמליות רועשות – כיום, שאיבת חלב הופכת לפעולה פשוטה וזמינה עם משאבת החלב האלחוטית Biamba Pump. ההטענה מתבצעת באמצעות כבל USB כאשר הטענה מלאה מספיק ל-5 עד 7 שאיבות. המשאבה של חברת ביאמבה ניתנת לשימוש מתחת לחזייה ומאפשרת כך שימוש דיסקרטי ונוח בכל מקום. ההפעלה השקטה מעודדת הירדמות נינוחה של התינוק במהלך ההנקה. אופציה לשאיבה ללא מגע יד אינה מגבילה המשך פעילות שגרתית בזמן השאיבה. המשאבה מדמה פעולת יניקה טבעית לשאיבה נטולת כאב, הפרשות ודליפות.
עם סדרת המשאבות Biamba Pump את שואבת יותר חלב במינימום מאמץ, המשאבה שוקלת רק 200 גרם וכוללת מסך LCD להדלקה, כיבוי ושינוי רמת היניקה, מעקב אחר מצב הסוללה. דגם Biamba Pump Pro newיהפוך עבורך את שאיבת החלב לפעולה פשוטה, נוחה ומהנה, אל תוותרי על הזדמנות להעניק לתינוקך את מתנת חלב האם.